Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde knepper udenom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Hvis det var EN eller to gange ville jeg ikke sige noget!
Men hvis det er mange gange er det bedst at du gør noget!
Jeg synes at du måske kan skrive det til din veninde.

Du kan fx. skrive:
Kære (Hendes navn),
Det er ikke fordi at jeg lurer, men jeg fik med (Stedet og tid) at du kneppede en anden end din kæreste. Jeg har i lang tid tænkt over om jeg skulle fortælle det, men jeg jeg synes du burde vide det og at jeg ikke har fortalt det til din kæreste. Men jeg synes at det ikke er godt at du gør det og jeg vil bede dig om at lade være! Men det er selvfølgelig dit valg!
Mvh (Dit navn)
ps. Jeg vil ikke miste dig som veninde, så please ikke vær sur fordi jeg siger det.

PLEASE ALDRIG SIG DET TIL KÆRESTEN, HVIS DU VIL BEHOLDE DIN VENINDE!!! ALTID HENDE FØRST!
Mvh og held og lykke

  • 😜, Pige, 14 år

Du har allerede fået en del råd, og jeg vil sige at hvis du skal gøre noget er det inden at tale med din veninde, eller helt blande dig udenom.

Jeg har selv oplevet hvor meget rygter kan skade, hvis man vælger at tro på dem. Jeg har set mennesker få ødelagt deres liv, endda miste deres job pga. sexrygter med elever, som viste sig i sidste ende at være usande, og kun at til verden for at skade den enkelte person.

Du ved ikke med sikkerhed om det du har hørt er sandt, den eneste som kan fortælle dig det, er din veninde. Hvis du vælger ikke at blande dig, så lad selv de to find ud af det, og stop selv med at tal om det med andre (hvis du gør). Hvis du har brug for at få lettet dine tanker:

Gå til din veninde og sig, at I har brug for at snakke. Sæt jer ned kun dig og hende, ansigt til ansigt. Sig at du har hørt rygter om, at hun knepper uden om. Spørg på en måde, hvor hun ikke føler du angriber hende, men at hun kan mærke at du ikke selv tror på rygtet. Hvis hun går i selvforsvar, bliver sur eller gør tegn til at du godt kan mærke, at der er noget om det du har hørt. Så prøv at forklar hende på en pæn måde, at du ikke vil blande dig, men at du håber hun vælger at gøre det rigtige. Ingen er fortjent at man er utro, og ligesom du ikke ønsker at hendes kæreste er din veninde utro. Ønsker du hellere ikke at hun er ham utro. Prøv at få hende til at forstå og mærke, at du er der for hende som hende veninde, at du er der for at hjælpe. Hvis du i situationen kan mærke, at det er sandt, så forklar hende at folk taler om det bag hendes ryg, og det kun spørgsmål om tid før hendes kæreste finder ud af det. Forklar hende det bedre han hører det fra hende først, frem for et andet sted fra.

  • A, Pige, 22 år

Hmm jeg tror jeg læser dit brev lidt anderledes end nogle af de andre svar. Du skriver, at du har “hørt” det. Jeg kan se at nogle af de andre læser det sådan, at du har hørt det “ude i byen”, men jeg læser det som om, at du sådan rent fysisk har hørt din veninde have sex med en anden end sin kæreste, altså sådan hørt lyden af dem have sex, er det rigtigt forstået? Det er vel også det, du mener med at din veninde kunne anklage dig for at “lure” hvis du sagde noget til hende?
Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan jeg ville gøre. Jeg tror, jeg ville tage en snak med veninden, for jeg synes overhovedet ikke det er i orden at bolle udenom, men jeg kan også sagtens forstå at pigen på 21 valgte ikke at sige noget. Man kan så nemt blive fanget i et trekantsdrama og der ender det som regel med at alle bliver tabere.
Så gør det du føler er mest rigtigt😊

  • Laura, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat