Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde er negativ, så jeg også bliver negativ

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Davs.
Først vil jeg godt lige sige til dig at du på ingen måde er nogen dårlig veninde!
Det er da klart at du får det dårligt når din veninde konstant fokuserer på de negative ting. Tro mig, sådan vil de fleste reagere.
Hvis hun har problemer derhjemme er det ligemeget hvor meget du end ønsker at hjælpe hende. Du vil ikke kunne løse de problemer hun har derhjemme, mine det du kan er at støtte hende og give hende råd, men det kræver at hun også vil tage imod den hjælp du kan tilbyde hende. Men når det man gør for at hjælpe alligevel ikke ser ud til at være godt nok eller gøre en forskel, så kan gå det udover en selv fordi man føler man ikke har gjort det godt nok, og det må helst ikke ske.
Så det jeg synes du skal gøre at du kan gå op til en aktlærer på skolen eller skolepsykologen. Han/hun kan hjælpe dig til hvordan du skal håndtere det. De kan også afgøre om de mener at din veninde måske skal have noget hjælp, for hvis hun får det kan det være at hun ikke har brug for at komme ud med alt det negative til dig så du bliver belastet af det.

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Det kan være hun har mens.

  • Tmaria, Pige, 14 år

Jeg står faktisk i præcis samme situation lige nu 🙁 så jeg forstår dig. Selvom at det er svært plejer jeg bare at holde mig lidt fra hende.

Jeg håber at det bliver bedre❤️

  • Anonym :), Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat