Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde

Hejsa allesammen.

Jeg har en rigtig god veninde!

Det her kommer til at lyde ret dumt,

men hun har virkelig fedtet hår!

Og jeg synes det ser pænt klamt ud,

har ik helt lyst til at komme for tæt på hende!!

Ved godt det er helt normalt

og alt det der, men ja.

Har får prøvet at forklare hende

hvad tørshampoo er

men tær ikke sige

at jeg synes han skal bruge det.

Hvordan skal jeg sige det til hende?

PLS HJÆLP

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

jeg er en dreng men tro mig det har jeg prøvet sagde bare kenner du de typer der har fedet hår og så begynder de at tænke mere på det men håber det var nok

  • den der har prøvet det selv men giver råd, Dreng, 13 år

Hej pige på 12,
Jeg syntes helt ærligt ikke at du skal sige noget til hende.
Det er meget naturligt at jeres kroppe begynder at forandre sig!
Det kan være hun prøver noget af! Eller at hun selv syntes hun er mega lækker.
Men der er intet værre end en ven der kommenterer på ens udsende.
Hvis du virkelig syntes at du skal sige noget til hende, så syntes jeg, at du skal tænke på, hvis det var dig at det blev sagt til.
Hvad ville du gerne høre? Og hvad ville måske gøre dig ked af det hvis du blev fortalt?

  • S, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat