Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde

Hej

Min veninde er virkelig ond

og siger nogle ret dumme ting til mig.

Altså vi går til en sport.

Så hvis jeg siger eller ikke score et mål

siger hun altid en dum bemærkning

og det gør mig ret ked af det.

Og hun har været sådan længe

men siden hun er flyttet er det blevet værre.

Hvad skal jeg gør?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej piger på 12

Ked af det men der er ikke meget at gøre det bedste du kan gøre at nok at prøve at ignorere hende men det kan være svært.

Selv ville jeg ikke sige noget tilbage for det vil nok ikke hjælpe.

Hvis du har andre venner kan du være sammen med dem.

Er det svært at få venner kan du eksempelvis snakke med nogen i omklædningsrummet eller sige good gået når de core et mål??

Hel og lykke

  • Maria, Pige, 12 år

Tænk på om hun er det værd. Hvis hun bare gør dig ked af det er hun jo ikke en god veninde. Hvis du har andre venner, så prøv at bliv tættere med dem, og tag lidt afstand fra hende. Det hjalp hvert fald mig<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Kære pige på 12 år
Det Lyder som om at hun ikke er den rigtigt for dig .
Jeg synes du skal overvejer om hun er den rigtigt for dig .
Du kan prøver at få nye venner .
Du kan også sige til hende at du bliver rigtigt ked at det når hun siger om dig hvis hun er den rigtig
Veninde for dig vil hun forstå

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat