Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ven skal hele tiden noget

Jeg er en pige på 12 år som har det lidt svært

For jeg har mistet en masse venner

og har kun en tilbage og hun er skilsmisse barn

så nogle gange er hun hos sin mor og andre gange er hun hos sin far

og vi leger rigtig godt sammen

men hun skal hele tiden noget i weekenten

og det er bare så iretterene

for jeg har ikke rigtig andre venner end hende

nogen der har nogle forslag til hvad jeg kan gøre

Kh den forvirrede pige

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg står faktisk i den samme situation lige her for tiden, min eneste ven kan heller aldrig være sammen, og når vi så skal være sammen ender det altid med at hun ikke kan.

Mit råd til dig er at tage en snak med hende om det, jeg ved godt det er svært, jeg er 15 og har svært ved at konfrontere mine venner når jeg føler der er noget galt.

Det kan jo være st hun mangler plads i jeres vendskab eller at hun bare ikke har tid.
Men helt klart tag en snak med hende om det.

  • Pige, Pige, 15 år

Hej, hvor er det godt at du får skrevet her.

jeg kan godt forstå, at det kan være ret træls. At ens veninde ikke kan være sammen, så meget med en.

Har du måske spurgt hende, hvad hun skal lave? eller måske spurgt hende, hvorfor hun ikke har så meget tid? eller om hun bare gerne vil have lidt tid af for sig selv?
og hvis hun ikke vil svare på det, så kan det være bedre. At hun ved hun har en mega god ven som dig. Og måske har hun bare brug for lidt tid. For det kan være ret svært når ens forældre er skilt fra hinanden.

så ja, prøv at få spurgt lidt ind til hvorfor hun ikke har tid, og se om i kan få lavet tid sammen.

  • person, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat