Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ven ghosted mig

Hej.

Lige nu hved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre,

min engang bedste ven han ghosted mig og jeg har ingen ide hvorfor.

Det er et år siden jeg har set ham,

jeg har ringet og skrevet i lang tid nu,

men jeg hved stadig ikke hvad der er sket.

Jeg har en vendine som også er venner med ham,

hun spurgte ham hvad det var med ham

og han sagde åbenbart han hader mig,

men det kunne være en løgn for hun taler heller ikke med mig mer.

Han havde det meget hårdt med at været trans pige til dreng

og havde det ikke så godt der hjemme

Men jeg havde kendt ham i 4 år og har altid været hans eneste ven,

jeg talte ham en gang ud af at begå selvmord.

Jeg hader at jeg savner ham,

jeg ville ønske at vi stadig var venner

fordi jeg savner ham utrolig meget, som om han lige er død.

Jeg både hader og elsker ham,

men jeg hved ikke helt hvad jeg skal føre,

jeg tinger på ham vær dag og ville gøre alt for at han var med mig lige nu.

Pige/nonbinary idk lige nu, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej først og fremmest vil jeg sige at du ikke har gjort noget forkert, jeg synes ar du har været en fantastisk god ven imod ham. Du har bl.a. snakket ham ud af selvmord osv, men nogle gange går venskaber bare i opløsning. Man kan ikke rigtig gøre noget ved det, det sker bare at man “ gror væk fra hindanden” har stået i samme situation som dig. Har her fornyelig mistet mine to tætte veninder, de har fået nye vennegrupper osv imens jeg ikke rigtig har fået nye venner. Nu ved jeg jo ikke om du har andre gode venner, men jeg synes at du skal prøve ig få nye venner så du ikke ender uden nogle. Ønsker dig det bedste🥰

  • pigen, Pige, 12 år

Hej.
Det lyder som om du står i en træls situation.
Hvor er det modigt og sejt, at du har talt ham ud af selvmord. Det er en meget alvorlig, og stor ting. Et godt råd ville være at prøve at opsøge ham i virkeligheden og ikke kun i gennem telefonen. Det kan til tider være for nemt for “modparten” at ignorere et telefonopkald eller “ghoste” på snap, insta eller lignende.

Held og lykke med det hele

  • Anonym :), Pige, 15 år

Hej❤️. Du har intet gjort forkert! Du har været en fantastisk ven vær stolt af det. Måske er det sådan at alt det din ven har fortalt dig omkring hvor dårligt han havde det siddet fast på dig, så når han ser dig ser han også alt det han har været igennem og alt smerten. Han vi måske komme videre? Det er selvfølgelig en dårlig måde at gøre det på, men det kan godt være. Du bliver nød til at give slip på ham, og fortsætte med dit liv.

  • Jkbhhj, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat