Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ven….🥺

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære dig.
Jeg synes at du enten skal holde en lille pause fra hende eller også skal du snakke med hende om det. Ikke bare 5 minutter men sådan rigtigt. Så i kan få snakket ud om det og få aftalt noget så i begge er glade. Måske kan i snakke med en af jeres lærere eller med jeres forældre? Jeg synes også det lyder ret voldsomt at hun har regler med sin klasse om hvordan de skal snakke til dig. Hvis det var mig, ville jeg starte med at snakke med hende og hvis der ikke rigtig kom noget ud af det, ville jeg holde en pause fra hende.

  • I, Pige, 12 år

Hej pige på 13.

Jeg vil være helt ærlig her, jeg tror at det store problem er pga aldersforskellen. Din veninde ser meget op til dig/er måske også forelsket i dig og det har taget overhånd.

Jeg synes at du skal snakke med din veninde og sige helt straight Up at det her går ikke. Hvis i skal fortsætte med at være venner skal hun stoppe med at have så meget kontrol over dig og hvordan hendes klassekammerater snakker til dig.

Hvis det ikke bliver bedre så synes jeg ikke at i kan være venner længere. Det er hårdt men aldersforskellen er for stor, der er meget forskel på en 10 årig og en 13 årig. Hun kan og vil finde nogle på sin egen alder hvor de er “ligestillede”. Når hun er klar kan i prøve at få det til at fungere igen.

Jeg har prøvet det, min kusine var 10 og hun var selvfølgelig hyggelig at skrive med men der er bare forskel.

Hav det godt!

  • Kdknd, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat