Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min Beste ven.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 11,
Det lyder, så træls!
Prøv og gå over til hende og sig ” hej, jeg har lagt mærke til, at du ikke vil være sammen med mig har jeg gjordt noget galt eller?” Sig det bare på en sød måde. Hvis hun svarer noget, som “jeg hader dig” Så er det, fordi hun har ændret sig, og er ikke god nok til dig.
Kh Hjælperen

  • Hjælperen, Pige, 11 år

kære pige på 11
kan godt forså at du er ked af det og savner din bedste vindene
men måske er det på tide også at finde på andre du kan være sammen med
jeg tror ikke du har gjort noget glat måske syndes din veninde bare at i har været lidt for meget sammen
det er nemlig også okay at have andre venner
hvis jeg var dig ville jeg prøve at snakke med din veninde og høre hvorfor hun tror i ikke rigtigt taler sammen mere. også slev om det super svært at gøre men jeg syndes du er sej hvis du tør
og nå du ligesom ved hvordan hun her det er det måske også nemmere for dig at finde andre venner ved siden af din bedstevinde
bare fordi dig og din veninde også her andre venner betyder det jo ikke at i ikke kan være veninder mere
det kan også være at dig og din veninde er vokset fra hinanden og det er selvfølgelig super ærgerligt men det sker altså en gang i mellem og det kan godt være noget der går super ondt,
det er derfor jeg syndes du skal tale med hinde for at høre om hun syndes der er mærkeligt at i ikke er venner mere
og hvis hun ikke vil være venner mere kommer du nok til at være ked af det et godt stykke tid og det er også helt okay
men jeg lover dig for du nok skal blive glad igen
kærlig hilsen

  • anonyme mig, Pige, 18 år

Hej pige på 11!
Det lyder virkelig ikke rart. Måske skulle du prøve at trække din ven til siden og snakke med vedkommende. Du kunne starte med at sige noget om at du føler vedkommende har undgået dig, eller ikke har villet være sammen med dig, og så spørge hvorfor. Du kunne også spørge om der var sket noget. Om du havde gjort noget, eller noget i den vens liv. Du kunne spørge om der var noget du kunne gøre for at hjælpe eller gøre det godt igen!

  • S, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat