Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min “bedste veninde”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år.
Jeg hade det præcis samme problem som dig, jeg turde heller ikke at sige fra over for min veninde. Jeg blev også påvirket af det, og sagde det til sidst til min lærer. Jeg synes du skal prøve at snakke med din lærer om det. Og det er helt okay at sige fra. Hun ved måske ikke at det gør dig på, medmindre du siger det til hende. Og ja, man kan jo vokse fra hinanden med tiden. Som du sagde at du er mere moden end hende. Måske skulle du prøve at være sammen med nogle andre venner. 🙂

Hvis du føler at hun kopiere dig, så er det jo fordi hun godt kan lide/vil være ligesom dig. Jeg forstår, at det kan være irriterende. Men man plejer at føle sig mest sikker ved at” følge flokken”. Jeg synes du skal prøve at fortælle lidt mere end du plejer om dine problemer, måske har hun ikke lagt mærke til dem, eller ikke lige hørt efter. Jeg ved det selvfølgelig ikke, men håber det hjælper lidt. 🙂

Hilsen miiiiiiiiiiiiiiig 😉

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej med dig,
Jeg synes at du skal fortælle det til hende, måske vidste hun det ikke. Hvis det bliver for meget for dig så tal med en du stoler på om det. Jeg forstår at det er trættende når folk kopiere/aber efter en, men det er jo fordi at personen synes godt om hvad du gør. Selvom det kan være irriterende, er det lidt ligesom en kompliment.

Håber jeg var til lidt hjælp 🙂

K.H en person der elsker at hjælpe!

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej jeg er en pige på 14. Jeg kan godt lidt se dit problem men jeg syntes også at du skal prøve at se det fra din venindes side måske har hun ingen andre eller har det rigtigt svært ved forandringer fx at du har forandret dig. Jeg stod i den samme situation som din veninde og jeg havde ingen andre og jeg følte at jeg ikke kunne andet end at prøve at gøre det samme for at beholde min veninde som også havde forandret sig. Måske skal du hjælpe hende. I den dag Idag er jeg stadig ked af den måde min veninde endte vores venskab på så jeg håber du passer godt på inden du siger noget der kan gøre hende ked af det. Jeg ved ikke hvad for nogle problemer nogen af jer har men prøv en dag bare at sige lige så stille om hun vil høre på dine problemer. Jeg håber det hjælper

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat