Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mig og X

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Mange tak piger. Det betyder nemlig meget for mig. Jeg skal nok prøve at sige det, jeg tror bare det bliver over en besked. Har i nogen ideer til hvordan man kan skrive beskeden så hun forstår det, og hun ikke bliver såret? Endu engang tak for hjælpen❤️

  • Pigen der skrev brevet, Pige, 12 år

Hej
Altså. Sådan som jeg forstår det, har du en veninde, men du er usikker på, om du vil være BFF med hende?
Er det fordi hun er for klæbende til dig? Altså at hun vil have, at I er sammen hele tiden, og at I kun kan være sammen? For så er det bare at sige, at du også kunne tænke dig at være sammen med nogle andre, for hun ejer dig ikke:))
Men du siger, at hun også har andre venner.
Hvis du ikke har lyst til at være sammen med hende, kan man godt lave en lille hvid løgn. “Jeg skal besøge bedstemor” “jeg kan ikke i dag, skal hjælpe min mor med noget” osv.
Det er en fin måde at afværge en aftale, hvis man bare ikke magter det uden al den drama.
Ellers kan du jo bare være sammen med nogen andre?
Ved ikke om det bare er mig, der ikke forstår det ordentligt. Du skal bare huske, at du skal være sammen med dem, som du vil være sammen med.
Det er altid godt at prøve at være sammen med mange, og hvis du har overskud til det, er det bare fantastisk.

  • Soul, Pige, 13 år

Hej pige på 12
Det kan selfølgelig være svært at fortælle hende det men hvis hun bliver sur er hun nok mest ked af det men da i jo er bff tror jeg godt du bare kan sige at du I stedet for at have en bff så bare have mange gode veninder
Jeg tror hun ville forstå

  • Mig, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat