Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må ik snakke med min bedste veninde

hej

jeg har været igang med at skrive med en fyr der er 2 år ældre end mig det er min bedste venindes gamle flirt

og min far fandt ud af jeg skrev med ham ved at kigge mine samtaler igennem med min veninde

og nu synes han at min veninde lokker mig ud i ting og vil ik have at jeg snakker med hende

og jeg er vildt ked af det for det var mit eget valg

hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at forklar ham at det ikke var hende der er skyld i det, men at det var dit eget valg. Hun er din bedste veninde og det er ikke fair at du ikke får lov til at snakke med hende. Desuden burde du også snakke med din far om, at du nok også gerne på et tidspunkt vil have en kæreste. Jeg er 14 og har stadig ikke snakket med mine forældre om det sådan rigtigt. Det ville være en god ide at tale om. Og jeg har også selv stået i denne situation.

  • Hende der kan relatere, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat