Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

lyve ven

hej

min ven lyver
men siger det aldrig
og hele min klasse ved det
og jeg ved ikke
hvad jeg skal sige
når jeg vil sige det
men tør ikke for så bliver hun ked

og det vil jeg ikke have
så ved i hvad man skal gøre

med venelig hilsen
Victoria 10 år

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Det kommer slf an på hvad hun lyver om, er det en løgn om at hun kender en skuespiller eller har været til koncert? Så er det nok fordi hun ikke føler at sit liv er særligt intressant, men gerne vil være med i et fælleskab med jer andre, det er sådan nogen mennesker prøver at komme ind i vennekredse på.
Men er de fordi hun lyver om hvordan hun har det?
Så er det nok fordi hun ikke har det særligt godt derhjemme, eller føler noget som hun ikke har lyst til at dele, tag en snak med hende. Og fortæl det du ved, lad være med at få det til at lye som et angreb, men som at du faktisk gerne vil hjælpe hende.

  • Anonym, 14 år

Hej Victoria jeg ved præsis hvad du mener jeg har det på samme måde men jeg har mange problemer der er igen der tænker på mig eller gider mig noget godt men jeg har en vinde men hun kan godt være træles mine forældre er skilt så jeg er meget træt g ked af det selv om det er to et halv år siden

  • Anonym, Pige, 10 år

Hej Victoria
Jeg forstår godt at du ikke har lyst til at gøre din ven ked af det. Du kan prøve at tale med en voksen om det, eller snakke med nogen af de andre i din klasse. Det er en god ide at få det sagt til hende på en eller anden måde, fordi det er bedre at i siger det til hende og hun bliver lidt ed af det, end at hun bliver ved og der ikke er nogen der gør noget.

  • Freja, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat