Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kyssede min bedste ven

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg synes ikke st din bedste ven lyder som en god ven. Du skubbede ham væk flere gange, og sagde at du ikke var klar til at have en kæreste O.S.V håber for din egen skyld at du enten vælger at tage det op med dine forældre eller ham. Sig eventuelt at du er rigtig glad for at have ham som VEN og at du ikke vil ødelægge jeres forhold??

  • Jeg_prøver-, 14 år

Hej med dig!

Det lyder bestemt ikke rart, og hvor er det godt, at du tør at sige fra!
Det er selvfølgelig ikke i orden, hvad din bedste ven har gjort. Det er selvfølgelig ham, der har gjort noget forkert, hvis han har gjort noget, du ikke har brudt dig om.
For, at jeres venskab netop ikke skal være akavet, ville det være en god idé at tale om det.
Vil han ikke lade vær, må du i værste tilfælde gøre det som for de fleste er en refleks: giv ham en lussing.
Husk nu, at det skal ikke bare være, hvis han gøre det en gang til efterfølgende, men hvis han uafbrudt bliver ved.
Ellers indtil da bede ham om at stoppe.

Håber, du kunne bruge mit svar. (-:

  • Alexander, Dreng, 15 år

Hey.
Som jeg læse det syntes du at der er lidt akavet mellem jer nu. Og at du gerne vil vide hvad du skal gøre hvis det sker igen, er det korrekt?
1. Det som jeg gerne vil have hjælp til er, om han gjorde noget forkert eller om jeg gjorde?
Du gjorde abselut ikke noget forkert, men din ven havde nok bare lidt svært ved at forstå at du ikke havde lyst til at kysse ham. Hvis han havde følt at du havde givet ham nogle signaler om at du også var interesseret i ham, kan det måske være svært at skubbe den tanke væk med det samme.
2. Kan vi stadig godt være venner? selvom vi har kysset og det måske er lidt akavet mellem os?
Selfølgelig kan i være stadig være venner, og angående at det er akavet, hvis nu du stopper med at tænke på at det er sket og bare siger til dig selv at det hele er som før, tror jeg også at det kan blive sådan, det kan også være at han prøver at glemme det.
3. Hvad skal jeg gøre hvis det sker igen?
Hvis der sker igen skal du nok tænke over om det så er en rigtig ven. Du kan også tale med ham om det, men jeg vil råde dig til kun at gøre det hvis han gør det igen ellers kan det blive meget akavet.

  • Twillizia, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat