Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

dårlig samvittighed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde dig❣️
Jeg er godt nok lidt ældre, men tænkte nu alligevel lige at komme med lidt råd🫶🏼
Jeg forstår hundrede procent, hvordan du har det. Jeg har mange gange oplevet det, du går igennem nu, og det er en meget svær situation at stå i – total modigt at du skriver om det!
Det første råd jeg har til dig er, at du aldrig skal føle skyldfølelse for at sætte dig selv først. Det er aldrig din skyld, at din veninde ikke har mange andre venner/veninder. Det skal ikke stoppe dig fra at ses med andre, du har det godt med.
Det andet råd jeg har er, at folk ændrer sig. Nogle venner ændrer sig og bliver bedre mennesker, mens nogle andre ændrer sig og får andre interesser eller lignende, hvorefter man vokser fra hinanden – og det er 100 procent okay og normalt! Det er livets gang, og det er smukt!
Det tredje og sidste råd jeg har til dig er, at tage en snak med hende. Det kan være så grænseoverskridende, men jeg hepper på dig! Bare vær ærlig med hende, så går alt i sidste ende❤️

  • R, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat