Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kopier jeg min veninde?

Hej

Jeg er en pige på 13 år og jeg har en bedste veninde jer elsker overalt på denne jord der bare et problem tøj vær gang jeg/vi finder feks en bikini så for hun første ret til at købe den og ikke mig

Her er lige nogle

Vi var ude for at lede efter bikinier hun viser man så en hendes søster engang havde og vi tager så to med ind i omklædning hun siger så til mig ej den passer dig overhovedet ikke

Jeg tager så hjem og det var det jeg er så i den samme butik med min mor for at lede efter bikini jeg finder så bikninen og prøver den med min mor hun siger så den passer perfekt og jeg køber den så

Men en dag finder min veninde den så i mit skab og siger ej den har jeg også købt men jeg købte den først jeg er fuldkommen ligeglad med vi begge har den tror vare hun følte jeg efterlignede hende jeg har også en gang købt de samme sorte jeans som hende og nu mangler jeg igen bukser og jeg er helt forelskede i sådan nogle hvide bukser problemet er bare at hun har nogen der minder om og jeg sagde til hende ej jeg gad fkn godt have nye bukser og så hjalp hun mig med ag finde nogle andre bukser hvor jeg var sådan om hun syntes det var mærkeligt jeg os købte dem i hvid hvor hun i starten sagde at det var hun okay med hvor efter hun siger ej køb dem i en anden farve

Problemet er bare jeg har købt et par hvide bukser der minder om hendes kan stadig nå at bytte dem syntes bare de var så voldsomt pæne

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Ærligtalt, synes jeg du skal købe hvad du vil.. Hvis hun har et problem med det, so what. Hun bestemer jo ikke over dig.

Du kan altid snakke med hende om det, næste gang hun siger noget til det. Hun forstår det sikkert godt.

Det er jo bare et kompliment om hendes tøj-stil!

Jeg håber det hjalp<3

  • Smækre, Pige, 14 år

Ik for noget, men du må sige til din veninde, at hun skal slappe lidt af (på en pænere måde)
Det er et par sorte jeans – alle har sorte jeans.
Det er et par hvide bukser, du kan sige, at du er helt forelsket i dem, som du selv skriver. Og at du ik kopierer hende, da du selv mangler bukser, og hvide bukser, er jo på mode nu. Jeg kunne forstå din veninde bedre, hvis det var nogle helt specielle bukser, næsten ingen har – men der er så mange, der har hvide bukser, sikkert også magen til hendes.
Og det med bikinien, hun har ikke første ret, bare fordi hun så den først?? I var jo ude at prøve den sammen. Det ville være noget andet, hvis hun lige havde købt bikinien og talte om hvor meget hun elskede den, og du så købte en magen til dagen efter.
Og hvis din veninde ik forstår det, eller bare prøver at se det fra din side af, siger det nok mere om hende.
Du skal også passe på, at jeres venskab ikke kun er på hendes premisser, du har lige så meget ret som hun har.

  • Girl, Pige, 16 år

Det er dit liv gør det bare hun skal jo også lære at hun ikke er Queen of the World !💃🏻👑💍

Pigen med influenza

  • Caroline, Pige, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat