Brev

Ved ikke hvordan man holder en samtale

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det lyder som om, du føler dig fanget i nogle sociale udfordringer, som kan være virkelig svære at håndtere. Først og fremmest er det vigtigt at huske, at det er okay at føle sådan her. Du er ikke alene, og det er meget normalt at kæmpe med at finde en god måde at kommunikere på, især når det handler om nye mennesker.

Når det føles svært at tale med folk, kan det hjælpe at starte helt småt. Du behøver ikke at tænke på at holde en lang samtale i gang. Prøv i stedet at stille simple spørgsmål som: “Hvordan har du det?” eller “Hvad synes du om [noget, der skete i skolen, eller en populær film]?” Folk elsker ofte at tale om sig selv, så at stille spørgsmål kan tage noget af presset væk fra dig.

Samtidig kan du øve dig i at lytte. Når du lytter aktivt, behøver du ikke altid finde på noget smart at sige – det kan være nok bare at reagere med et smil eller en kort kommentar som “Det lyder spændende!”

  • A, 16 år

Hej.

Jeg synes at det hjælper med at starte en samtale med nogle jeg ikke kender ved at sig “Hej hvad hedder du?” Og spørge hvor gammel de er og se om i har noget tilfæleds.

  • Anonym, Pige, 13 år

Åh, jeg kender det! Jeg vil så gerne have flere venner, fordi jeg – ligesom dig – kun har få venner fra børnehaven.

Det jeg har gjort, er at starte til forskellige fritidsaktiviteter for at finde nogle med samme interesser eller melde mig til forskellige sociale arrangementer. Jeg plejer at spørge ind til personen, for som A, 16 år sagde, så kan de fleste godt lide at tale om sig selv. Det skal helst ikke være dybe samtaler til at starte med. Bare lidt “overfladisk” og så kan de mere personlige ting komme senere, hvis I lærer hinanden bedre at kende. Del evt. også små hverdagshistorier om dig selv om et eller andet sjovt eller pinligt der er sket.
Håber at det hjalp♥️😊

  • Den introverte, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat