Brev

Kan mine venner overhovedet lide mig?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Halløjsa
Først og fremmest tal med dine forældre. De vil hjælpe dig. De vil forstå dig og lytte til dig. Bagefter så tal med en lærer du stoler på og fortæl om alt det med episoden med drengen og vennegruppen. Sig fx at han siger onde ting og at læreren skal skrive til hans forældre. Begynd at lege med de 2 andre fra vennegruppen og det er rigtigt at ingen skal være ensomme men hvis han ikke respektere dig burde han finde en ny at være sammen med.
Håber mit råd hjalp hav en god dag

  • Rebe, Pige, 11 år

Jeg ved hvordan du har det.

Jeg har ikke længere nær kontakt med min bedste ven og især i starten følte jeg at de var lidt ligeglade med mig.

Især i folkeskolen er det ikke altid man har nogle meget nære venner, sådan har mange det, også selvom man ikke kan se det

Husk på at når du bliver ældre vil du møde flere der kan lide det samme som dig

Jeg ved godt at det er let for mig at sige det men dine venner hader dig ikke. De forstår måske ikke hvordan du har det.

Prøv at snakke med en voksen om det, den voksen du er tættest med.

Hvis det er meget slemt kan du sætte dig ned med dine venner ansigt til ansigt og fortælle hvordan du har det og at du har brug for deres støtte

  • En der har prøvet det, Pige, 14 år

Hej, hvad betyder det, når du siger at han var transfobisk?

  • Mikkel, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat