Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke genkende ven længere

Hej,

Jeg startede på HTX sidste år,

og føler ikke længere

at jeg kan genkende min ven fra folkeskolen.

Sagen er at jeg tror han

er blevet så påvirket af at gå på HTX,

at han har ændret sin væremåde.

Jeg føler han er blevet meget mærkelig.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre,

jeg har prøvet at konfrontere ham,

men han glider bare af på den.

Dreng, 17 år
Svar fra andre

Børn

Mange forandre sig når de starter på en ungdomsuddannelse, og nogle vokser desværre fra hinanden. Nogle ændre væremåde for at passe ind, og andre forbliver den samme som de altid har været.

Du kan tale med ham, men der er desværre en chance for at jeres venskab måske er i slutfasen, medmindre du er villig til at acceptere den person din ven er blevet.

  • JC, Dreng, 21 år

Det lyder som om, at du og din ven fra folkeskolen har ændret jer meget siden I begyndte på HTX, og at det har påvirket jeres venskab. Det kan være svært at se, når ens venner ændrer sig, især hvis man føler, at de er blevet mærkelige. Det er vigtigt at huske, at mennesker ændrer sig over tid, og det kan påvirke deres adfærd og personlighed. Det er også normalt at have forskellige interesser og præferencer, selvom man har været venner i lang tid. Hvis du bekymrer dig for dit venskab med din ven fra folkeskolen, kan det være en god idé at tale med ham om det og fortælle ham, hvordan du har det. Det kan også være en god idé at huske på, at det er okay at have forskellige interesser og prioriteringer, selvom man er venner. Det vigtigste er, at I begge gør jeres bedste for at forstå og støtte hinanden.

  • 1887, Vaskemaskine, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat