Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er jeg blevet kedelig?

hej jeg er en dreng på 13

og mine venner siger

jeg er blevet kedelig

da jeg var mindre var jeg den der var mest aktiv

men nu hvor min krop udvikler sig

bliver jeg mere træt

og mine venner siger jeg er kedelig

hvad skal jeg gøre?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 13 år. jeg tror ikke du er kedelig, måske skal du se lidt til dig selv. Jeg ved godt du skriver, at dine venner synes at kedelig. Er det fordi de presser dig til noget, eller er de bare hardcore drenge der godt kan lide ballade. og du vil ikke lave noget som de laver.
For hvis du er sådan, så tag et tjek på dig selv. ikke et lægetjek men en hvordan du har generelt i de sidste to uger. eller om din venskab er overhovedet rigtig. og hvis det er sådan, så find andre venner eller start en hobby/aktivitet

  • chille gulr 😁, 15 år

Hej dreng jeg tror bestemt ikke at du er blevet kedelig selvom dine venner siger det bare fordi du ikke er så aktiv som du var da du var minder du er kommet i puberteten og det er jo den periode hvor kroppen udvikler sig aller mest og det gør at mange bliver trætte fordi at kroppen og hovedet/ hjernen er igang med udvikling det kan jo godt være at dine venner ikke er lige så langt som dig i deres udvikling og derfor stadig har meget energi til at være aktiv men jeg synes det er stærkt af dig at du står ved at du ikke har lyst til at være så aktiv hele tiden også selvom dine venner siger du er kedelig du skal have lov til at slappe af og hvile dig når du har fri hvis du har brug for det

  • Anonym, 20 år

Hey <3
Det er helt normalt at du blive træt. Det betyder altså ikke at du er kedelig eller doven.
Det er bare ikke alle der bliver trætte når de udviklder sig og det kan være derfor dine venner ikke forstår det. Prøv at snakke med dem om det <3

  • En træt teenager, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat