Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Hej, jeg er en puge på 13 år, og jeg har et problem;

Her sidste år kom der denne her nye pige ind i min vennegruppe,

og hun er meget anderledes end os andre.

Det er ikke fordi der er noget galt med det,

nogle gange kan hun bare finde på at sige ting der ikke er særlig søde.

Hun kommenterer på ens udseende og skoleprojekter,

og når jeg prøver at sige noget til hende,

siger hun bare at det var “en joke”

Please hjælp!!!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Bare lad hende være. Nogle folk har en mærkelig humor, det må vi bare leve med.

  • Anonym

Jeg var venner med en pige på præcis samme måde i omkring et år, og det ødelagde mig.
Jeg vil foreslå dig at tage en god og grundig samtale med hende om det. Dog er det ikke sikkert, det vil hjælpe, da nogle mennesker har vaner, de ikke kan/vil komme af med.
Du er i en vennegruppe med hende, hvilket gør det hele mere kompliceret, så her er mit råd:
Du kan nøjes med at være sammen med hende, når du er sammen med gruppen.
Forsøg så vidt som muligt ikke at tage hendes ord til dig.
Hvis du kan så husk på andre venner – skriv til nogle gamle venner eller prøv at få nogle nye. Det er godt at have flere venner, så man ikke ender med at blive afhængig af nogle, der ikke er gode for en.

Du kan også tage en snak med resten af vennegruppen, og spørge om de også har lagt mærke til hendes opførsel.
Jeg snakkede med nogle andre af mine venner, der også kendte hende min veninde, og de hjalp mig til at indse, at jeg ikke var den eneste, der så de træk hun havde, og at det var et reelt problem.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej, jeg er selv en pige på 15 år, og jeg kender præcis det du beskriver, fra min egen venne gruppe.
For mig virkede det, at prøve at sætte mig lidt i respekt eller prøve ikke at tage nogle af de ting hun sagde, for personligt.
Jeg ved godt det kan være svært begge af delene, da jeg selv også er lidt den generte stille pige, men mit bedste råd vil være at prøve at sætte mig lidt i respekt overfor hende. Så næste gang hun siger noget nederlagende, så bare prøv at svar med “hvad mener du?” Eller “ej, hvorfor siger du det der?” Eller måske vare prøve at ignorerer hende kommentarer, fordi tit så keder folk sig bare og kan ikke finde på noget bedre at lave.
Jeg håber noget af det her kan hjælpe dig🙂.

  • Pige på 15, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat