Brev

Jeg vil gerne ryge men alligevel ikke

Jeg er en pige på 14 år.

Jeg har 3 venner der ryger og få to måder siden spurte min ene ven om jeg ville prøve at ryge en smøg

først sage jeg nej men ændre min mening. Så jeg røg en cigaret.

Men her det dårligt over det men på den anden side har jeg fået løst til og begynde på det selvom det er skidt for mig

men vil gerne væger ligsom de ander.

Hvad skal jeg gøre

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Synes ikke du skal begynde med at ryge. Det er fint at ryge hist og pist, og til fester nogle gange, da man skal afprøve ting. Bare ikke bliv afhængig, det er så svært at komme ud af, og man tror man sagtens kan stoppe inden man bliver afhængig. Har selv røget, og fortryder det og er stoppet, da tanken om cigaretter væmmede mig. Man behøves ikke være som de andre, og synes faktisk det er ‘sejt’ hvis man kan sige fra

  • ANO, Pige, 16 år

Jeg kan ikke diktere hvad du skal gøre,
Men helt ærligt så syntes jeg at rygning er en dårlig idé.
Jeg har selv røget, men jeg er stoppet efter at det er gået op for mig hvad konsekvenserne er.

Jeg kender mange ældre der har røget siden de var 11-12 år gamle, og de er da blevet meget gamle. Men kvaliteten af deres liv er blevet utrolig forringet af, at de har røget i så lang tid.
De fleste har vejrtrækningsproblemer, og går med ilt-supplering 24/7. Flere har svært ved at tale, og andre kan knapt nok gå.

Det kan være at det ikke ændrer på, hvor gammel man bliver, Jeg ved det ikke. Men det forringer i hvert fald ens liv voldsomt meget.

Det er dit valg, og jeg tog mit.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Jeg er afhængig og rygning er nok noget af det jeg fortryder allermest!!

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat