Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tror jeg mister min bedste ven

Hej, jeg er en pige på 14.

Jeg har kendt min bedste ven i et par år nu, og vi har aldrig rigtig skændes før,

men efter juleferien talte han bare ikke til mig og det udviklede sig til et rigtig slemt skænderi.

Vi er blevet gode venner igen nu, men det er ikke som før, han bliver ved med at sammenligne mig med vires fælles ven, og siger hun er bedre end mig til forskellige ting,

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, det føles som om jeg mister ham

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14

Jeg kan godt forstå, hvorfor du er bange for at du har mistet ham. At blive uvenner eller skændes med ens venner,veninder eller bedste ven er virkelig bare noget møg.

Jeg tænker at i begge vil få noget godt ud af en samtale face to face, hvor i begge fortæller hvordan i har det og, hvor i stor i jeres venskab osv. Jeg sikker på at alt vil blive normalt igen, hvis i får talt ud. Bare husk ingen sure miner og kom så godt ud af den med hinanden som muligt.

Hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Hej.
Jeg har selv været bange for at miste min veninde på et tidspunkt, hvor det hjalp at opføre sig som før i havde skænderiet. Hvis du stadig er bange for at miste ham, synes jeg (ligesom de andre i kommentaren) at du skal snakke med ham om det. Det kan nok godt være lidt grænseoverskridende, men bare husk på at jeres vendskab er det værd.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej
Jeg har selv stået i den situation, og jeg ved du er pisse bange, men jeg synes du skal prøve at snakke med din ven om hvordan du har det når han gør dat og dit. Og bare prøv at igorre det hvis det ikke hjælper efter snakken menn hvis det forsætter så synes jeg du burde tænke over om han er det værd aktså du kan jo finde nogle nyre venner ved godt det er nemmere sagt en gjort, men overvej hvor meget du vil kæmpe for hvis du kæmper så kan det ende med at det bliver som før eller kan det ende med at du blir virkeligt såret så pas på dig selv i den her situation.

håber du kunne bruge mine råd..

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat