Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tror jeg har ødelagt mit vendskab

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 17år
Hvis du har det ubehageligt med jeres “uvenskab”så snak med en voksen du stoler meget på fx.din mor eller far.det hjælper for det meste på mig,men prøv at snakke med din vindene om hvad du føler.
Håber det hjælper.

Ps, har selv prøvet det før

  • Anonym, Pige, 10 år

Altså det jeg lægger mærke til i opslaget er at du fortryder de ting du har gjort/sagt, og det er jo vigtigt for det betyder at du ved du har gjort noget forkert. Det første step ville så være at sige undskyld. Hvis det er for svært at gøre i virkeligheden tænker jeg at det er en god ide at skrive en lang besked med alt det du vil sige, og send det.
Du kan forklare at du har lidt problemer med det sociale, og at det måske fører til nogle af de situationer. Det er selvfølgelig ikke en undskyldning for at du har sagt nogle ting der er forkerte, men det vil give en forklaring og hun har derfor forståelse.
Du skal nok også fortælle at du gerne vil have at hun siger sandheden, for det virker som om at hun holder det tilbage, hvilket jo får dig til at tænke over tingene uden konkret at vide det.
Det vigtigste ved et venskab er at man kan stole på hinanden og lytte, så hvis hun har noget at sige bagefter er det også vigtigt at du lytter til det.
Men ja første step er at få sagt undskyld, jeg håber virkelig at i bliver gode venner igen! Held og lykke

  • Jordbær, Pige, 16 år

Skriv et brev læg det væk en fags tid læs det igen ret i det vær ærlig også selvom tårene triller ned af kinderne -Det renser det giver ro styrke selvværd
Så læg det væk til fagen efter

Er du tifreds så sørg for at se om du kan mødes og læs brevet op for hende og sig undskyld

  • Den hjælpsomme sjæl, Kvinde, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat