Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg savner min veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg ved hvor længe dette har været der men det lyder som om du virkelig ked af det. Og det er det vi skla find ud af hvordan vi stopper. Jeg ville snakke med en voksen fx far eller mor eller en anden du stoler på. Ellers ville jeg skrive til hende veninden og sige jeg føler vi falder fra hinanden. Skla vi mødes og gå en tur. Eller hvad du nu har lyst til. Og snak om det.
Kh mig

  • Mig, Pige, 12 år

Hvis du tror det er den eneste måde må du bare være modig og fortælle hende det. Måske føler hun det samme eller måske føler hun i er vokset fra hinanden. Hvad end hun siger mås du desværre acceptere det. Men hvis i har været venner i 5 år og aldrig har haft det svært før føler hun nok det samme og bliver sikekrt rigtig glad for at du skrev.

Prøv at skriv det til hende. Hvad er det værste der kan ske? <3

  • A, Nonbinær, 15 år

Hej pige 12 år,

Jeg ved selv hvor svært det kan være når man pludselig ikke kan tale så meget med sine venner som normalt, men som jeg ser det har du 3 muligheder lige nu.

1. Du kan lade være med at gøre noget, måske finder i ud af det igen.

2. Du kan begynde at skrive mere til hende eller hvis i ser hinanden tit, fx i skolen eller til fritidsaktiviteter, så begynd at snakke mere med hende om alt muligt. Det kan være hun synes det samme som dig, og også savner dig.

3. Du kan, som du selv skriver, skrive til hende om det her, at du savner hende og gerne vil have at tingene bliver lige som de har været før.

Jeg håber at i finder ud af det

  • N, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat