Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg mister min veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige. Det virker ikke som om din veninde værdsætter dig særligt meget. Du fortalte at I hurtigt blev gode veninder, men at hun så bevægede sig videre til andre, så måske er hun en af de typer der ofte skifter venner. Jeg kan godt forstå hvorfor du gerne vil kæmpe for din veninde, men jeg tror ikke at der kommer noget godt ud af det. Det kan få dig til at virke desperat, og måske vil det irritere hende i sådan grad, at hun vil bagtale dig endnu mere.

Hvis jeg var dig, ville jeg finde mig en veninde, som har fælles interesse i jeres venskab og lade din anden veninde være i fred. Ikke at du skal brænde en masse broer, du skal bare trække dig. Lad overgange være flydende, så jeres veje skilles naturligt.

Jeg håber at du finder ud af det

  • mariatulle, 15 år

Hej! Jeg har også prøvet det der med at en veninde bare gik videre til en anden/nogle andre. I starten prøvede jeg også virkelig at kæmpe for at få hende tilbage, men til sidst gav jeg op! Det var jeg virkelig glad for fordi at jeg så kunne fokusere på at prøve at få nogle andre veninder. Med hensyn til at skifte gym, vil jeg sige at du lige skal give det 1 måned eller 2 for lige at se om du ikke kan finde nogle andre der er søde … Hvis du stadig ikke føler at du har fået en god veninde, kan du overveje det. Og hvis nu en dag at din veninde kommer tilbage og gerne vil være sammen med dig igen (Hvilket hun sikkert gerne vil på et tidspunkt, fordi hun sikkert havde det sjovere sammen med dig!) så husk på at hun kan være sød nok for en periode, men at du ikke skal regne med hende så længe (sådan gik det hvad fald med min) 😉 Håber det kan hjælpe lidt, men ellers er de andre svar også rigtig gode 😀

  • Smile, 14 år

Hej.
Det er trist at hører/læse.
Nogle mennesker har det sådan, at de bare kommer til at bagtale andre og sige en masse ting, som de måske slet ikke mener. Men er du sikker på, at hun er den rigtige (bedste) veninde for dig? I kan godt fortsætte med at være veninder, men det virker som om, at det er svært for hende at være ærlig over for dig. Tag heller en snak med hende og bed hende om at være ærlig over for dig, hvis du mener, at du kan håndterer det. Du kan også spørger hende om, hvorfor hun gør sådan. Men gør det ikke på en negativ måde, eftersom det kan gøre det værre.
De andre råd var også meget gode, så du har lidt at tænke over. Hel og lykke, mvh. #1.

  • #1, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat