Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har svært ved at få venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14 år
Jeg kan rigtig godt forstå din situation, jeg har været igennem det samme og jeg synes at du skal prøve en ny fritidsinteresse eller få en frisk start et nyt sted eller snak med en voksen om det det gjorde jeg og det hjalp <3

  • Pige, Pige, 12 år

Altås jeg synes det godt hvis du siger til din vindene at du savner hedde og du grane vil være mere sammen med hedde og det er en god ting og snakke om det og så ved jeg at du er en god pason som folk ville elske jeg har rigtige mage ven der ikke kan holde sig væk fra mig og jeg gør det som jeg altid gør snakker med dem jeg lader dem bestemte hvad vi skal lave og jeg kommer med gode ider og jeg er altid glad når jeg er sammen med dem det skal man vise at man kan og vil så skal det nok gå og ellers snakke med en voksen om det det vil hjælpe meget

  • Kh silke, Pige, 17 år

Det er næsten et perfekt tidspunkt. Lige da du havde skrevet det, havde jeg allerede snakket med hende om det. Jeg skrev en besked til hende, og hun sagde at hun synes samtalerne ikke er så gode som før. Vi endte med at blive enige om, at hun vil tale med mig lidt. At vi bliver bedre, og bedre venner igen (små skridt) håber det kommer til at virke. Måske bliver det lidtttt akavet, ved du hvordan jeg skal tale oil hende på skolen, når hun prøver at snakke med mig? Ellers er jeg mega taknemmelig for hjælpen. Mange tak.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat