Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det svært med en person i skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!

Jeg kan se at du ikke ligefrem har det rart i skolen pga. hende, og håber jeg vil kunne hjælpe. Jeg har selv været i den situation, at min veninde gør mig ked af det. Jeg fortalte hende egentlig bare sandheden, og da sagde hun undskyld. Nu er vi endnu mere sammen, og vi er glade for hinanden. Jeg synes du skal gøre det samme, da det er en dårlig idé at holde noget kun for sig selv.

Hvis hun nu synes det ikke er okay, kan du evt. sige at i måske ikke skal være venner mere, og at du har brug for en pause. Hvis du nu bliver ved med at være ked af det, skal du nok snakke med dine forældre, en lærer eller en voksen du er tryg med.

Håber det bedste for dig! <3

Mvh. anonym pige, 14.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige,
Jeg har også haft det sådan med min bedste veninde som jeg har været venner med siden børnehaven. Og nogle gange har man brug for en pause, og det kommer meget naturligt at bliver ked af det og at det er frustrerende. Men jeg er sikker på at i kan finde sammen igen på et tidspunkt.
Synes også at du måske skulle tage en snak med dine forældre og fortælle dem hvad du har på hjertet. Hvis jeg var dig ville jeg nok holde en pause og tage en snak med hende om hvordan det skal gå. Og så krydser jeg fingre for at i finder hinanden igen <3

Venlig hilsen
En pige der har stået i samme situation <3<3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat