Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader at have sleepover hjemme hos mig…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Halløjsa☺️

Jeg har det faktisk lidt ligesom dig
Jeg plejer at prøve, stille og rolig at sige til mine veninder om de kan rige lidt mere stille eller noget andet hvis de gør noget som jeg ikke vil have.

Og du lyder virkelig som en sød person når du tænker så meget på dine forældre!

Du kan også snakke med dine forældre om det, så de ved at du altså heller ikke kan lide der larmer eller noget andet, og så kan det være de måske siger det for dig

I kan også lave noget hyggeligt som at se en god film, så i sidder koncentreret for så tænker jeg ikke dine veninder løber rundt over det hele og ødelægger det

Håber jeg kunne hjælpe

Hilsen mig

  • Mig der gerne vil hjælpe, Pige, 12 år

Har det gradvist i samme måde.

Jeg holder ikke feste hjemme ved mig, eftersom jeg ikke vil have de ødelægger noget. Jeg tænker meget på mine forældre, og hvordan de har det.

Dine forældre kan godt selv tage hånd om hvordan jeres sleepover skal forløbe. De vil nok komme op, hvis der er for meget larm.

  • Halme, Dreng, 16 år

Jeg tænker også dine forældre nok skal styre hvordan jeres sleepover skal være. Det skal du ikke tænke på. De er jo de voksne og må sige til hvis I larmer for meget. I sommerferien bruger jeg selv det med teltet. Jeg har et telt slået op ude i haven og der kan man opføre sig lisså fjollet man vil uden forældrene kan høre det. Også hvis man laver noget de absolut ikke skal høre, du ved … tihi! Så i godt vejr kan det bestemt være en løsning. Kræver jo godt nok man har et telt og en have

  • campingpigen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat