Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er træt af at blive glemt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, hvad jeg tænker er at du enten skal sætte dig ned og sige alt, all on the table, og se deres reaktion, hvis de undgår at give et decidederet svar så ville jeg nok se det som om at de gerne vil have dig som ven men ikke lægge tiden i det, at du bare er et hovede i publikummet for dem, hvilket ingen fortjener, det kan osse godt være at alt er misforstået og det kan man forstå ved at gøre det på den her måde. Eller som jeg nok ville gøre, at sige at hvis de ikke vil tage tiden til dig så er i ikke venner mere, måske lidt drastigt men venner skal være der for hindanden og hvis de ikke er det så er de ikke en rigtig ven. Og det skal man forstå, for jo flere gange man lader sig selv en i et giftigt forhold, jo værre kan det blive.

  • En pige som har haft nok af falske venner i sit liv, 15 år

Jeg bliver helt rørt af din historie. Den minder mig meget om mig selv.
Jeg var det samme igennem i folkeskolen. Ingen venner, havde intet imod at være alene, men det irriterede mig at ingen tænkte på eller lagde mærke til mig.

Jeg er snart 18, går på HHX i en god klasse og har en masse gode venner udenfor klassen, og et godt forhold til mine klassekammerater.

Dine veninder er ikke rigtige venner. Som venner, passer man på hinanden, hjælper hinanden og sørger for at ingen holdes udenfor. Det de har gjort er ikke okay, og det bør du fortælle dem, selvfølgelig på en moden måde. Altså ingen bandeord rettet mod dem, ingen råben osv.

Når det så er sagt, bliver det hele bedre nu. Du får en ny start et nyt sted. Når du skal på efterskole, er det vigtigt at rykke dine grænser. Du behøver ikke ryge eller drikke, men prøv at tage kontakt til de nye efterskolekammerater. Vær dig selv, og snak meget med dem. Husk at tage med til fester og arrangementer, det betyder mere end du tror.

Jeg er snart 18, men drikker ikke med min klasse. Tro mig. Når du først er blevet en smule ældre, måske ikke på efterskolen, men på din ungdomsuddannelse, vil det eneste der betyder noget, være din personlighed. Om du drikker, ryger eller har noget bestemt tøj på, betyde intet, hvis du er festlig, sød, sjov og dejlig.

Venner kommer også automatisk. Vi vælger ikke selv, hvornår vores bedste venner/veninder kommer ind i vores liv, men de kommer, bare rolig. Med tiden vil du, ligesom mig, se tilbage på det her og smile.

  • Erfaren pige på 17, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat