Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er forvirret

Hej, jeg er pige på 13.

Jeg er ret fremme i skoen, og mange af mine veninder forstår ikke mine problemer, så dem kan jeg ikke snakke med.

En af mine veninder (den eneste der forstår mig) har lige fået en kæreste, efter hun har fået en kæreste snakker hun aldrig med mig,

og spørg aldrig ind til hvordan jeg har det.

Jeg vil vil gerne have min gamle veninde tilbage, men hvordan?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa!!! Da jeg selv er 14, og for lidt siden oplevede noget lignende håber jeg at jeg kan hjælpe!

For mig begyndte det hele at gå nedad bakke da min ene tætte veninde undveg mig lidt da hun netop fik en kæreste, og når vi så endelig brugte tid sammen kunne hun ikke snakke om andet en hende (hun er lesbisk)

Jeg havde det som om at jeg var blevet erstattet, og det var forfærdeligt!

Efter lidt tid, besluttede jeg mig så at fortælle hende om hvordan jeg havde det, og til min store overraskelse undskyldte hun! Hun sagde at de slet ikke var meningen at jeg skulle føle mig erstattet på nogen måde, og derefter havde vi for første gang i 1000 år en rigtig samtale som endte med at hun spurgte om jeg ville hænge ud me hende og hendes kæreste. Det sagde jeg Ja til, og idag har jeg selv en kæreste, og nu er vi 4 (mig, min kæreste, min ven og hendes kæreste) bedste venner!

Så “long story short” Kan jeg af erfarring varmt anbefale, at du tager en snak med din vendinde, og måske prøve at arangere at med hende, selvom jeg godt ved at det kan være lidt svært.

Så ja, håber det kan bruges 🙂

  • Emmelie, Pige, 14 år

Bare sig det til hende at du gerne vil snakke mere med hendefordi at hun er den eneste der forstår dig

  • Lonely Girl på 11, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat