Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jaloux og mærklig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kender også en der har det samme problem som dig.Hendes bedste ven kan fx.Finde på og sige.kan hun finde på at sige at hvis du holder nogen hemmelighedder og for mig så gider jeg ikke og tale til dig igne og det kan også godt være at min ven hun ikke være sammen med andre hende hende der for så har de ikke et venskab mere hvis hun er sammen med andre og hendes ven har sagt at det må hun ikke så siger hun bare at de ikke kan have et venskab.

  • Anonymous, 12 år

Hej med dig.
Hvis hun er en rigtig veninde så sig til hende at du virkelig har brug for at snakke med hende..alene! Fortæl hende hvordan du føler og så kan hun bagefter fortælle hvordan hun har det. Måske er hun bare lidt forvirret eller ked af det over at du ikke kun er sammen med hende. Men hvis hun ikke gider at snakke eller løse problemet, så kan du prøve at være lidt mere sammen med de andre drenge/piger.
Jeg håber det kan hjælpe lidt (:

  • Den Hjælpsomme Rådgiver, 12 år

hej søde pige på 12 år
først og fremmest kan jeg godt forstå du forvirret og det godt du spørg om hjælp! I 12-13 års alderen er der mange forvirrende nye tanker og veninder der måske kan stresse en lidt så det helt normalt det du går igennem. Du skriver at din veninde er jaloux og måske er hun bare ked af det og bange for at miste dig når du er sammen med andre. Kan det være fordi hun føler sig uden for? det vigtigste du skal gøre er at du skal tage en snak med hende og måske sige “hey kan vi ik lige snakke, det vigtigt” så fortæl hende hvordan du har det og husk at sige hvad du føler og ikke bare skyder alt skylden på hende. Din veninde kan selv have nogen problemer som hun måske går rundt med så synes i skal snakke om det sammen. Du skriver hun nu prøver at gøre dig jaloux og kan det være fordi hun vil have din opmærksomhed? hvis du måske spørg hende om hvorfor hun føler sig udenfor eller ikke vil have du med andre så kan du få en bedre forståelse. Det jo self ægerligt hvis i sure på hinanden og ikke snakker sammen så det altid en god ide at snakke sammen og løse problemerne. Hvis du har svært ved at gå hen til hende og spørge om hun vil snakke kan du eventuelt snakke med en lærer om det først. Håber i finder ud af det ellers skriv en besked til hende! m.v.h 16 årige pige <3

  • mørkhåretpige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat