Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jalousi

Hej, jeg er en pige på 13, og det er sådan, at jeg er VIRKELIG jaloux når jeg ser min veninde være sammen med andre end mig.

 

Jeg bliver virkelig ked af det når jeg ser hende grine med dem og have det sjovt…:( Har i nogle råd?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej:)
Jeg har haft det samme problem med min veninde. Mit råd (som hjalp mig) er at bare være sammen med andre. Hvem ved måske bliver det omvendt på et tidspunkt, så din veninde bliver lidt jaloux på dig.

  • Anonymous, 14 år

Hej:)
Jeg har haft det samme problem med min veninde. Mit råd (som hjalp mig) er at bare være sammen med andre. Hvem ved måske bliver det omvendt på et tidspunkt, så din veninde bliver lidt jaloux på dig.

Hej.
Jeg har oplevet præcis det samme, og gør det stadig. Det er en utrolig svær og tung følelse og gå at bære rundt med. Det er ikke let og der er ikke altid en løsning som sådan på det. Mit råd som den overstående skrev, prøv og vær sammen med andre. Selvom det vil føles underligt, eller svært. Men du skal også huske og tænke på (det gør jeg ihvertfald når jeg bliver jaloux) Tænker jeg på at jeg over reagere, for det er ikke fordi min ven skifter mig ud dagen senere. Nogen gange er det godt og møde nye mennesker, og få nye bekendtskaber. Selvom det ikke lige let. Men vis din “ven” Stadig er din ven, vil personen ikke droppe dig, bare for at få et grin med en anden.

  • Mathew, Dreng, 15 år

Jeg har været i det samme problem flere gange mit råd er: snak med din veninde og fortæl hvad du føler ellervære sammen med nogen andre venner og så prøv at lade som ingenting når hun Gringer med dem hun nu gør det med

  • Thilde, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat