Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil væk fra mine gamle venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ligemeget hvad du vælger kommer du til at støde på mennesker fra dit “gamle” liv, men du kommer helt sikkert også til at få nye venner for livet. Jeg synes helt kort st du skal vælge hvad DU vil og ikke tænke over andre.
Det lyder som om du helst vil htx hvis det ikke var for dine gamle venner der skulle samme vej, så jeg synes helt klart du skal gå med htx. Når først du er begyndt på din nye uddannelse skal du nok få nye gode venner

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej du

Det er desværre en stor gruppe trælse mennesker som man kommer til at støde på senere i livet altså efter folkeskole. Jeg synes det virker som om du helst vil HTX men er lidt bange for der er for mange trælse du kender. Min mening er du skal mærke efter hvilken skole der lyder bedst og det lyder primært til at være HTX. Der er helt klart også nogle som dig der og du kommer til at finde nogle venner som kan lide skole og det samme som dig for ellers vil de ikke vælge det. Det er slet ikke sikkert du havner i klasse med nogle som du kender. Følg din mavefornemelse.

  • anonym, Pige, 17 år

Hej med dig!
Som det første, vil jeg gerne give en kommentar til dit syn på gymnasietiden og din overbevisning om, at du vil få “venner for livet” på gymnasiet. Jeg ønsker ikke at være en lyseslukker, men dette er faktisk en myte. At gymnasietiden er den tid, hvor man finder “venner for livet” er ikke en universel oplevelse, og tætheden i venskaber kan varierer fra vennegruppe til vennegruppe. Nogen finder deres bedste ven. Andre ender med at være et tredje hjul. Andre ender med at være i en lidt større gruppe venner, og nogen får slet ikke nogen venner. Dette er ikke noget jeg skriver for at bekymre dig, men nærmere for at forberede dig på, at det romantiske billede vi har af gymnasietiden, ikke nødvendigvis er billedet af virkeligheden.
Til det vil jeg tilføje at der er mange, som i rigtig rigtig mange som der får en god gymnasietid og som oplever at have mange gode venner i deres klasser:D Jeg skriver det bare, for at dine forventninger ikke bliver alt for høje. Lad vær med at se gymnasietiden som “dine livs år” eller “de tre bedste år i dit liv” for det er ikke nødvendigvis sandheden. Efter gymnasiet, er der mange der vokser fra hinanden, så at man finder “venner for livet” er ikke nødvendigvis rigtigt. Gymnasietiden er ikke bedre end alle andre tider i vores liv. Gymnasiet er ikke et sted for mirakler og total lykke. Gymnasiet er bare gymnasiet. Det er bare noget jeg skrev, for at du ikke ville blive for skuffet i fremtiden. Ikke fordi at jeg siger at gymnasietiden bliver dårlig. Du får sikkert tre super dejlige år, men husk på at alle vokser fra hinanden og at gym ikke nødvendigvis er “den bedste” tid. I virkeligheden er hele vores liv de bedste år i vores liv 😀
Nåh, men videre til dit problem 🙂
Jeg er selv elev på STX og jeg kan godt anbefale det. Efter min mening er STX en god retning at tage hvis ikke du ønsker at gå i klasse med nogen fra din folkeskole.
På STX er det obligatorisk at have dansk og historie på A-niveau. Det vil sige at du skal have disse fag alle tre år. Det skal du have lige meget hvilken linje du vælger. Det positive er, at du kan vælge en naturfaglig linje på STX, som giver dig mulighed for både at have dansk og historie på A-niveau, men samtidig også matematik, fysik, kemi, geografi eller bioteknologi på A-niveau. Så har du stadig naturfag samtidig med at du har de obligatoriske fag, men jeg skal jo ikke træffe beslutningen for dig, men måske kunne det få dig til at genoverveje STX. Jeg kender folk der har mat/fys linjen, og den giver mange muligheder, og det er et eksempel på en linje for dem der godt kan lide naturfag.
Jeg valgte selv samme gymnasium som dem fra min folkeskole. Vi er otte fra min folkeskoles årgang på samme gymnasium, og ingen af os går i samme klasse, da det er et stort gymnasium. Det kan også være at du slet ikke ender med at gå i klasse med nogen fra din folkeskole, men det må tiderne jo vise.
Jeg håber du finder ud af det i sidste ende, men jeg kan jo selvfølgelig ikke træffe beslutningen for dig. Det vigtigste er nok at du tænker på din uddannelse selvom det sociale også er vigtigt. Man kan trods alt sige, at hvis du vælger HTX, ender du med at gå på samme gymnasium som dem fra din folkeskole, men i det mindste går du på det gymnasie du helst ønsker, og efter gymnasiet kommer du aldrig til at se dem fra din folkeskole igen.
Det kan være at du synes at alt hvad jeg skrev, bare var en stor omgang humbuk, men det var bare for at give nogle genovervejelser og hjælpe dig med at træffe en beslutning 🙂
Jeg håber du finder ud af det, og held og lykke <3 Knus <3

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat