Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Irriteret på bedste veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, pige på 13 år, måske skal du prøve at sige til din veninde, at du synes hun er lidt irrerterne nogen gange prøv at forklare hvad det er irreterne. Jeg ved godt det kan være lidt svært at sige det, men du kan sende hende en besked, eller et brev hvor du skriver din følelser, hvis du nu ikke tør at sige til hende, held og Lykke:)

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej med dig! Jeg kender det godt, er godt nok ikke en pige men har havde den gang lidt på samme måde dengang jeg var 13-14. Min bedste ven var/er bare meget pænere end mig og meget mere populær. Jeg følte at han var meget bedre end mig og overskyggede mig, men faktisk er det bare unødvendigt at sammenligne sig med andre på den måde. Jeg er sikker på du også er pæn og sød men fordi du hele tiden sammenligner ender du ubevidst med at nedgøre dig selv. Mit bedste tip (hvad jeg gjorde) er at prøve at ignorere det, fokusere på dig selv og måske endda prøve at være lidt sammen med nogle andre venner som du ikke synes er irriterende. Ved ikke om det hjalp men det håber jeg.

  • …, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat