Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

I Tvivl om min BFF

Hej

Min BFF siger at hun er min BFF,

men jeg er ikke sikker

for der er en af hendes andre venner hun tilbringer mere tid sammen med

og jeg føler at jeg er ved at miste min bedste ven.

har i nogle ideer til hvad jeg skal gøre

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa pige på 11 år
Ja, det kan jo være mega svært at man føler at man mister sin bff (eller faktisk gør det). Du skal helt sikkert tage en snak med hende, måske er det bare en misforståelse, man skal også huske på at fordi man leger med andre kan det også være pga. noget andet. Og ved du hvad, jeg forstår dig rigtig godt, men hvis det ikke hjælper at tale med hende kan du spørger om hun vil lave noget sammen sådan så du tager ansvaret i starten for at lægge nogle planer til at mødes og så kan i fx. gøre det sammen bagefter. Sådan så i mødes og Fx. laver noget i godt kan lide, så i holder fast i venskabet.

Hilsen pige 12 år (snart 13) 🙂

  • Hjælpen er på vej :-), Pige, 13 år

Hey
Jeg forstår dig godt. Har prøvet noget lignende. Du skal vide at man altså godt kan miste sin ven, og det er selvfølgelig vildt ærgeligt, men det kan godt ske at man vokser fra hinanden. Måske fordi at man får forskellige interesser eller en anden opfattelse af sjov. Du skal helt klart prøve at tale med hende, men hvis det ikke hjælper så husk at du er kun 11 år og at du har massere af år til at møde nye, søde, gode og dejlige mennesker som du kan blive bff med. Min veninde var også sammen med en anden gruppe venner og det endte med at vi ikke blev venner igen, jeg var mega ked af det, men så kikkede jeg rundt i min klasse og har fået en masse gode venner, endda en ny bff. Og hvis du føler at hun er sammen med den anden gruppe, så spørger om du må være med til det de leger, for det er jo også en mulighed. Hav det godt, du skal nok finde ud af det! Jeg hepper på dig!

KH. Pige 13 år <33

  • Den glade hjælper!:), Pige, 13 år

Spørg hende om du virklig er hendes bff
Og hvis hun siger ja så bed hende om at bevise det eller du kan også begynde at hænge ud med nogle andre og se hvad hendes reaktion på at du ikke er der. Pls lov mig at du gør hvad du føler er det rigtige

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat