Brev

Hvorfor kan folk ikke lide mig?

Jeg er en dreng på 18

Jeg har før i min folkeskoletid

haft svært ved at ikke snakke for meget

og har været ret irreterende

og der var nogle der virkelig ikke

var særligt søde overfor mig,

og begge mine efterskole år

kunne folk virkelig godt lide mig i starten

men så stoppede de med at kunne det,

og nu er jeg for nyligt startet på eux

og nu har jeg ændret mig meget

og lytter og stiller spørgsmål og er rolig

men også selvom folk godt kan lide mig

så invitere de mig for eksempel stadig ikke til fester

hvad skal jeg gøre?

Ps jeg har adhd og aspergers

det kan muligvis have en effekt

Dreng, 18 år
Svar fra andre

Børn

Kære dreng på 18
Jeg synes du skal spørge nogen af dine venner, hvorfor du ikke må komme til nogen fester! De skal ikke bare holde dig udenfor! Hvis du bare spørger dem stille og rolig skal det hele nok gå!!:) Men jeg ved det godt kan være svært:)
Held og Lykke
Kh mig

  • Den søde:), Pige, 12 år

Det kender jeg alt til.
Jeg har atypisk autisme, og jeg kan heller ikke være sammen med folk.
Mange synes også at jeg er irriterende.
Jeg bliver heller ikke inviteret til fester eller overnatninger.

Måske kan du spørge om du må komme med til den næste fest, eller prøve at øve dig i at være mere udadvendt. Det kan være at det hjælper.

  • Anonym, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat