Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan tackler vi vores vens problem?

Hej vi er to piger der går i 7 kl.

 

vi har en ven, der er meget ked af det og kan ikke lide at snakke om problemer, vi er i tvivl om vi skal spørge ind til problemet, eller om vi skal lade det ligge og snakke om noget andet.

 

Vi håber i måske kan hjælpe eller har nogle gode råd??

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

I skal spørge om der er noget galt. Hvis han/hun svare nej, så accepter det. Det kan være vennen har brug for at holde det for sig selv. Men hvis personen svarer ja, så hjælp ham/hende.

Hvis i ved at det er alvorlige problemer han/hun har så fortæl det til jeres lærer.

  • Perter, Dreng, 13 år

Hej piger, jeg mener det bedste i kunne gøre for jeres ven nok ville være at lad ham/hende vide at i er der til at kunne tale med. For på den måde kan jeres ven føle at han/hun ikke er alene, og vil måske vælge at snakke om det når han/hun er klar til det.

  • Anonymous, 13 år

Hvis jeres ven ikke er klar til at snakke om det, så synes jeg at i skal lade det ligge til en hvis grad. Men i skal ikke glemme at sige til jeres ven at i er der for ham/hende. Det er vigtigt når man går igennem en svær tid. (Og ikke bliv for påtrængende)

  • Kargo!!, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat