Brev

Hvordan siger jeg nej?

Jeg har en ven, som hele tiden vil være sammen med mig.
Men jeg vil også gerne se mine andre venner.

Jeg tør ikke sige det til ham, for jeg er bange for at gøre ham ked af det.
Hvis jeg fx siger nej til at være sammen en dag, bliver han sur.

Hvad gør jeg?

Dreng, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej du.
Nogle gange er det vigtigt at mærke efter og føle: hvad er bedst for mig selv?
Det er dit eget liv vi taler om hér. Ja, din ven vil nok blive sur over at du ikke vil lege med ham, men du bliver jo også selv sur over at du ikke må lege med andre. Der vil altid være én af jer der vil være sur. Vil du selv helst have at DU bliver sur, eller at HAN bliver sur, skal du tænke over. Win win. Det kan godt virke lidt som om at man så er lidt selvglad, hvis man siger sådan, men ham vennen er også lidt irriterende hvis han hele tiden hænger på dig, ser du nok. Jeg håber at det her hjalp.

  • Evelynn, Pige, 12 år

Jeg har været igennem det samme og til sidst blev det for meget for mig prøv stille og roligt at fortælle ham at du også vil være sammen med andre. Det er mit bedste råd.

  • Louisa, Pige, 13 år

Hej med dig. Jeg synes du skal sige til ham at du har andre aftaler og han kan ikke blive sur over det fordi hvis han virkelig gerne vil ses med dig vil han acceptere at du også har andre mennesker at tage dig af. hilsen pige på 14 år

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven