Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan kan jeg sige det?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej piger på 11

Det kan være rigtigt svært når ens veninde er meget følsom, men jeg synes du skal prøve at snakke med hende om det

Se om du kan finde et godt tidspunkt og jeg ville forslå at du gøre det ansigt til ansigt hvis du føler dig tryg ved det

Det er rigtigt vigtig at sørge for ikke at virke sur, men at prøve også at se det fra dine venindes vinkel når du vil snakke med hende.

Hun bliver måske ked af det nogen gange hvis du ikke vil lege sammen fordi at hun elsker dig rigtig højt, men det betyder ikke at du ikke skal sige nej hvis du ikke har lyst- det er stadig vigtigt at kunne sige fra

Hilsen 15-årig pige

  • Anonym, Pige, 15 år

hej, jeg ved godt at det kan være svært at skulle sige at men måske ikke lige vil være sammen en dag, men jeg syntes at det er helt forkert det dine forældre siger, fordi hvis jeres venskab ikke kan holde til at du siger fra, så er det fordi at et er et ordentligt venskab. og hvis det er det der bliver tilfældet så er det helt sikkert nogen anden som gerne vil dig.

  • pige, Pige, 14 år

Hejsa jeg er også en pige på 11 år jeg forstår det godt. En af mine veninder var også sådan. Næste gang hun bliver sur/ked af det. Så synes jeg at du skal prøve at forklare hende måske ansigt til ansigt? At i ikke hele tiden behøver have en legeaftale eller at arbejde sammen. Og at i sagtens stadig kan være bff. Hvis det er sådan at du har brug for en pause fra hende. Kan du mæske prøve at sige at du godt vil prøve også at være sammen med nogen andre og ikke hele tiden være sammen med hende. og i stadig vil være bff.

Knus og kram hende der hjælper hvor hun kan.

  • Pige, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat