Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan kan jeg lære dem at kende og blive venner med dem

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heeej
Tal med dine forældre om det og tænk over om du virkelig hellere vil være venner med de større klasser. Når du er helt sikker så kan det være at hvis du stadig ikke tør tale til dem ansigt til ansigt kan du måske få deres sociale medier og skrive til dem der hvem du er og når du har skrevet med dem i noget tid og når du har taget mod til dig kan du spørge dem og de vil hænge ud. Og det kan jo være at de er mega søde og du bliver gode venner med dem og måske får du endda en bedste veninde eller ven. Lyt til dit hjerte det fortæller dig hvornår du er klar til at spørge om de vil hænge ud. Smil, vær dig selv og vær stolt af dig selv når du har spurgt om de vil hænge ud.
Håber mit råd kunne bruges hav en god dag

  • Rebe, Pige, 11 år

Pige i 8 klasse

Selvfølgelig skal du prøve at blive venner med dem hvis du har lyst. Jeg er venner med mange der er yngre end mig, det samme gælder flere af mine venner. Hvad jeg prøver at sige er at de større klasser ikke synes de mindre er dumme selvom det kan virke sådan.

Hvis du ikke tør snakke med dem ansigt Til ansigt kan du måske få deres sociale medier måske begynde at sende streak på snap? Ellers kan du begynde at være venlig mod dem generelt: sige godmorgen, holde døren når de er tæt på, eller bare smile hvis i får øjenkontakt. Hvis det bliver normalt for jer kan i måske indlede en samtale til et skole arrangement eller bare komme med en kort kommentar om lektier eller fælles lærer

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat