Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan for man venner?

Hej brevkasse.

Jeg er en introvert pige på 14 som har brug for råd om venner.

Det er ikke fordi jeg ikke har nogen selv,

men fordi min vennegruppe kun består af meget få personer

som til tider keder mig

og som til tider ikke forstår mig.

Jeg er derfor forsøgt at finde råd på internettet om hvordan man finder venner.

Men rådene er altid at man skal være åben og ekstrovert.

Så nu spørger jeg jer:

Hvor kan man finde venner henne?

Hvordan starter man en god samtale?

Og hvad skal man generelt gøre for at få flere venner?

Hilsen venne-søgeren.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 14 år sådan har jeg det også og det er rigtig svært men den ene ting jeg har fået fortalt. Af min. Mor er at du skal gå lidt alene og finde på dine egne små ting at lave og så vil dine “venner” måske se at du er sej at kunne være alene og så kommer de måske hen til dig og vil lave nogle ting med dig☺️💕

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej 14 pige. Du skal bare være åben og husk man får kun venner ved at være sig selv. Jeg håber du får mange venner

  • 10, Pige, 10 år

Hey!
Jeg er meget enig. Man får mest ud af at være sig selv. De fleste kan især også godt lide at man bruger deres rigtige navne, når man snakker til dem. Prøv at starte med bare at sige hej, og spørg ind til dem. Jeg håber du finder en masse nye venner ❤️. Kh

  • Pigen i samme situation, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat