Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan får jeg nye venner og hvad kan man snakke med dem om?

Jeg har haft i et par år svært ved at få nogle nye venner. Jeg er trodsalt stadig mega glad for mine nuværende venner jeg har men gad godt og få et par flere pågrund af at jeg vil prøve noget nyt.

Problemet er at jeg har prøvet i ca. 3 år og prøvet at være en del af de pigers vennekreds. Jeg har bare aldrig haft noget jeg vil sige. Og derfor følt mig udenfor.

Der er nogle piger som interesserer sig lidt for mig men det er så korte samtaler fordi jeg ikke kan finde på noget at snakke om. Jeg har prøvet at snakke om lektier men jeg tænker bare at man ikke hele tiden skal snakke om lektier pågrund af at så tænker de bare at jeg er kedelig og tænker ikke på andet end lektier.

Jeg har mistet lidt af mit mod igennem årene og derfor træder jeg lidt mig selv over tæerne når jeg vil snakke med dem.
S

å derfor vil jeg gerne have råd til hvordan man får venner/får dem til at være mere interesseret i mig og hvad man kan snakke om som ikke er lektie relateret.

PS. Alle de venner jeg har nu er barndomsvenner og derfor kan jeg ikke huske hvordan jeg fik venner dengang.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

du kan jo evt prøve at snakke om noget du kan lide. hvad for noget musik du nyder at høre, om du har et specielt talent, en ting du godt kan lide at lave eller en hobby. spørg ind til hvad de laver i fritiden deres yndlingsmusik og hobbyer. spørg hvor de går til håndbold eller hvor de købte den halskæde. nårh de har læst harry potter! det har du jo også lige…
så snart man begynder samtalen ordenligt kører den derud af!
håber det hjalp… og hvis de ikke gider at snakke med dig er de ikke det værd. (så prøv at snakke med nogen fra fx dit badmintonhold eller teaterhold eller lignende)

  • m, Pige, 13 år

Hej pige 14 år,
nøglen til at få en rigtig ven er at være sig selv. Så hvad kan du lide at lave? Er der en film som du synes er god og måske ville anbefale til nogen? Hvis du snakker om de ting som interessere dig, så er det måske lidt nemmere at få samtalen til at køre. På den måde vil folk også lære dig at kende, og se at du ikke kun tænker på lektier, men at du er sjov og hyggelig at være sammen med. Du kunne også stille spørgsmål som fx hvad kan du lide at lave, hvad laver du i din fritid osv. Hvis du viser interesse i andre, begynder folk måske at tænke, at du gerne vil lære dem at kende, og derfor begynder i måske at snakke lidt mere flydende hen ad vejen. Jeg har det også selv ret svært, men den ven jeg har, fik jeg ved at bruge disse ting. Det hjælper rigtig meget at vise interesse.
Jeg håber det hjalp.

  • pigedergernevilhjælpe, Pige, 12 år

Hej har også haft et problem med at få venner.
Tror det var fordi jeg var den eneste dreng der ikke kunne lide fodbold….

Prøv at spørge andre om hvordan de har det og meld dig på de andres lege i frikvarteret😊
Så er du godt på vej👍

Prøv og find ud af om de andre måske har den samme interesse som dig👍

HELD OG LYKKE!

  • HK, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat