Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan får jeg min ven til at blive sig selv igen?

Hej med jer 🙂

 

Okay så jeg har den her rigtig gode ven. Vi har kendt hinanden siden vi var 1 år, og det har gået helt fint med vores venskab.

Men efter han er blevet 14 (jeg er femten), så er han begyndt at være vildt underlig overfor mig (har også en yngre søster).

 

Det virkelig ubehageligt, han rører ved mig (du ved stederne) og vil konstant have min opmærksomhed. For det første er det ubehageligt for mig, og han gør det, mens min yngre søster er til stede.

Tit bliver jeg nødt til at klynge mig op ad en anden person, hvis jeg er tvunget til at være sammen med ham. Ellers så mødes vi bare slet ikke.

 

Derfor er jeg vildt ked af det for jeg savner den gamle ham, og jeg har også bare på en måde ondt af ham for han er jo helt væk.

Og så vil jeg også bare gøre det på den rigtige måde, så vi ikke mister vores gode venskab. Men kommer ud af det her på en god måde.

 

Så please hjælp, hvordan får jeg sagt til ham jeg ikke kan lide den måde han er på lige for tiden. Please hjælp, jeg vil virkelig ikke miste det venskab, han var/er mit et og alt, og jeg vil gerne hjælpe ham.

Tak på forhånd! :))

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Måske kan han rigtig godt lide dig på andre måder end et fint venskab? Så prøv at snakke med ham om hvorfor han hele tiden gør det. Hvis han siger at han er vild med dig så sig “nej tak, jeg har ikke følelser for dig men vi kan da bare være venner?” Eller noget i den stil. Og hvis han siger det så sig det og prøv at gå i byen eller et eller andet og kigge på andre piger (distret) og sig fx “ej prøv lige at se hende dets flotte kindben” eller what ever. Og prøv at få han til at kigge på andre.

Og når han rører ved dig så sig tydeligt stop som om du ikke vil have at han gør det igen.
Håber at du kunne bruge mig råd?❤️????

  • Anonymous, 11 år

det kan være at han vil være mere end venner hvis du forstår jeg har mistet min ven såden prøv så hurtigt som muligt at finde en ny beste ven og få ham til at tænke om han er bøsse eller ej min gamle beste ven er stadig bøsse
Håber at du kan bruge mit svar

  • Drengen med det gode hjerte, Dreng, 10 år

Hej du.
Jeg kender det alt for godt, at en person ændre sig, som man ikke ønsker skal ændre sig. Desværre kan vi ikke have kontrol over dem, og kan derfor ikke bestemme deres være måde.
Jeg syntes bestemt godt at du kan tage en snak med ham om, at du savner det gamle venskab i havde, og at du ikke finder det særlig trygt, at han prøver på dig når i kun er venner. Det er respektløst af ham at han prøver på dig foran din mindreårige søster, så er han rigtig offensiv og egentlig ligeglad. Syntes godt du kan være bekendt at fortælle ham, at du savner hans gamle jeg, du ikke er så vild med hans måde at være på overfor dig, og at du er bange for at det vil gå udover jeres venskab. Forandringer kan ikke altid være de bedste, men nogle gange bliver man nød til at leve med de forandringer, eller være dem foruden/at trække dig fuldstændig fra ham.
Hvis du finder det han gør ubehageligt, så husk på at sige fra hvis det går over din grænse. Det kan være svært når du holder utrolig meget af ham, og ikke vil miste ham, men det er vigtigt at du følger din mavefornemmelse, det er altid det rigtige valg.
HUSK PÅ; DET ER ALDRIG FORKERT AT SIGE STOP.
Håber din ven og dig finder ud af det!

  • mitsvartildig, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat