Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan “åbner” jeg et langvarigt venskab?

Hej

Jeg skriver om noget

som ikke er et problem for mig lige nu

men som jeg godt kunne komme ud for i fremtiden.

Når jeg starter på en ny form for uddannelse

som f. eks. Gym, og alle de andre, som starter,

går der sammen med en ven

som de har kendt over en længere periode,

hvordan “åbner” jeg et venskab,

og bliver accepteret ind i en gruppe,

hvis nogen ikke selv giver tilbuddet?

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej!

Snak med de forskellige i din fremtidige klasse og find ud af om i intraserre jer for det samme, du skal nok ikke være genert men være god til at starte samtaler og lære dine klassekamerater bedre at kende. På den måde knytter i tættere bånd og skaber et godt venskab

  • S, 14 år

Hej, Jeg forstår godt at du gerne vil ind på en uddannelsesammen med en af dine venner, men det er vigtigst at du selv vil det som, din ven gerne vil og at du ikke bare føler dig for nar. Det bedste du kan gøre nu er at prøve, og blive bedre venner med personen som du gerne vil uddanne dig med og så må du se hvad tiden bringer.

  • A, Dreng, 14 år

Hejsa.
Jeg var også hunderæd for, at jeg ikke ville kunne finde venner, da jeg startede i gymnasiet. Jeg kendte nemlig ingen i forvejen og mange af de andre i min klasse kendte hinanden på kryds og tværs. Men det var slet ikke noget problem, overhovedet. Nogle af de venner jeg har fået fra gymnasiet vil nok være venner for livet. Jeg synes bare du skal være dig selv, så skal du nok kunne finde nye venner, det er jeg sikker på.
God vind fremover.

  • Anonym, Dreng, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat