Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvem er jeg?

Hej. Jeg er en pige på 14 år.

Her på det seneste har jeg været ekstremt forvirret over hvem jeg er.

Jeg har egentlig altid godt vidst det,

men den sidste måned har jeg været enormt meget i tvivl om det.

Jeg har altid troet jeg var en stille, men lidt social pige med en lille vennegruppe, hvor vi alle gik meget op i tøj osv.

Men her for omkring 1,5 måned siden fandt jeg nogle helt anderledes mennesker.

de her mennesker er ikke fra danmark, men de har gjort at jeg har fundet en helt ny side af mig selv.

Jeg ved ikke om den her side er god er dårlig.

Jeg ved bare at når jeg snakker med dem føler jeg mig tilpas og føler at det er den jeg er.

Den dårlige ting ved det hele er at mine venner, som går meget op i tøj og venner, er ikke specielt vilde med de her andre venner jeg har fået.

De siger at jeg skal være sammen med dem og ikke de andre venner som jeg egentlig føler mig mere tryg ved.

Det er som om alle kinda er imod mig. Min mor er heller ikke vilde med de her nye venner…

men de her venner gør mig bare glade på en måde ingen forstår i guess.

Jeg er forvirret.

Tak fordi du tog din tid for at læse mit brev.

Håber du får en god dag 🙂

-Pige 14 år.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg syntes at det kommer an på hvad du laver med dine nye venner. Hvis i bare laver ballade og alt muligt som ikke er ret godt så syntes jeg ikke at du skal være så meget sammen med dem. Men hvis de virkelig føler at de bare gør dig glade, og at i altid har det sjovt. Så skal dine andre venner da slet ikke stå i vejen for dem som du egentlig har lyst til at være sammen med!

  • Sådan mand, Pige, 11 år

Hvis argumentet for at du ikke skal være sammen med dine nye venner er at de ikke er fra Danmark, så synes jeg er at det er totalt åndsvagt. Hvis det havde været mig havde jeg nok blevet så sur at de var de eneste jeg gad at være samme med. Ærligt folk ændrer sig gennem tid og får nye venner. Du skal være sammen med du har lyst til at være sammen med og ikke dem dine forældre eller venner siger du skal være sammen med. Hvis det er fordi du laver dumme ting forstår godt dine forældre, men det lyder det jo på ingen måde som om. Det lyder tværtimod som om at du har det fedt og sjovt og at du egentlig bare gerne vil have muligheden for at være dig selv, hvilket jeg vil sige er det vigtigste og så er de venner der prøver at få dig til at droppe dine nye venner måske ikke dine rigtige venner, for rigtige venner ville have støttet dig.

  • ❤️, Pige, 15 år

hej det er ok at dine venner ikke er gode venner med dine andre venner
men hvis de er direkte imod det og ikke ville have du skal se dem er de ikke venner

(syndesjeg) gode venner ville måske ikke lide dine nye venner men støtte det

hvis du føler dig mere tryg hos de andre syndes jeg du skal se dem og ikke de venner hvo du ikke var der selv

det betyder ik at du arldrig kan se din gamle vennner

jeg hadve nogle giftige venner engang og stoppede med at se dem fordi de gjode mig modsat af noget godt

men jeg ser dem stadig en få gang og mellem fordivi hadve det sjovt i korte peroder

og det med din mor vis din mor ik kan lide dem så husk at du er teenager og har brug for at lave noget du ikke må eller mor ikke syndes godt om

hvis hun har direkte noget imod dem så snak med hende om at du føler dig trygge med de her og ikke de andre venner

kh mig

  • Mig, nonbinær, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat