Brev

Hvem af mine venner skal jeg tro på?

Hej børnetelefonen

Jeg er en pige, 13 år.

Mit problem er at jeg har to venner

(kalder dem lige for V og B),

de er ikke mine bedstevenner, men de er tætte.

De to er nok lidt bedre venner end jeg er med dem (troede jeg)

men det er ikke rigtig det der er problemet.

For lidt tid siden stod jeg og snakkede med en af dem,

og bagefter gik jeg så hen til en hel tredje ven

(vi kalder hende for A) .

Hun begyndte så at fortælle mig

om jeg godt vidste at V

havde spredt rygter om B

hvilket jeg overhovedet ikke vidste.

Så finder jeg så ud af at de overhovedet ikke er venner mere

og at de faktisk er meget sure på hinanden.

Jeg har stadig ikke hørt historien fra deres perspektiver,

kun A’s perspektiv.

Mit problem et bare

at jeg ikke ved om jeg skal blive ved med at være venner med dem begge,

eller droppe den ene.

Eller om jeg måske skal høre deres sider af historien

og så vælge derfra?

Men jeg ved bare at de vil fortælle to helt forskellige historier.

Jeg holder måske lidt mere af den ene.

Men jeg ved stadig ikke hvad jeg skal vælge.

Please hjælp.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg syntes at du skal starte med at høre V og B’s side af sagen så du måske kan forstå det på en anden måde og derfor måske kan hjælpe dem derefter

  • Prøver at hjælpe…, Pige, 11 år

Jeg ville snakke med den du ike har snakket med. Jeg syntes det ville så synd at du vælger en fra uden en forklaring. Jeg ville sige lyt altid til begge sider af historien. Så jeg bille sige snka med begge of tag den derfra

  • Håber det hjælper, Pige, 12 år

jeg synes du skal snakke med dem begge om det og lytte til hvad deres historier er, og derfra vælger du hvem du vil droppe eller om du overhoved vil droppe nogen af dem.

  • ham der badey, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat