Brev

Hvad skal vi gøre ?

Heej

Vi er 4 piger som er rigtig gode venner..

Den 5 i vores veninde grupper bliver ved med at føle sig udenfor selv om hun er med.

Jeg bruger rigtig mange timer på at løse problemer

og det gør mig virkelig trist at bruge så meget tid på det..

Selv om jeg siger at vi gerne vil være sammen med hende

bliver hun ved med at sige hun ikke har nogle venner..

Ved virkelig ikke om jeg skal lade vær med at være sammen med hende,

for når hun er syg eller hun ikke lige er med den dag

er der slet ikke noget og jeg er glad..

Hvad gør jeg ??

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig!
Du kunne tale med hende om hvad det lige præcis var som der gjorde at hun følte sig udenfor. Og så kunne du spørge hvad hun ville lave sammen med gruppen, så hun følte sig mindre udenfor. I kunne eventuelt snakke alle sammen om hvad i kunne gøre. Hvis det gør dig på synes jeg at du skal tale med en voksen/en du stoler på om det.
Håber det hjalp lidt.

K.H pige 12 år 🙂

  • Anonym, Pige, 12 år

Du kunne prøve at tale med hende, om at du ikke forstår hvad det er der gør at hun føler sig udenfor.

Hilsen …… 🙂

  • Anonym, Pige, 12 år

Måske prøv at lytte lidt hvorfor hun har det sådan

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat