Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Hej

jeg er en 14 år gammel pige,

som ik ved hvad jeg skal gøre.

For ca. lidt over en månede skiftede jeg skole

pga mange ting bla tristhed,

jeg følte mig uvelkommen, og meget mer.

Da jeg skulle sigr farvel til min gamle klasse

kunnne jeg så at de alle sammen blev enormt kede af det.

Selv en dreng som bar ehar være tavelig over for mig.

Jeg føler nu bare at jeg ik har gjordt det rigtige.

Da jeg startede i den nye klasse var de så søde.

Men nu har med tiden kan jeg godt mærke

at jeg ik rigtig noget tilfælles med dem.

Jeg er homosexuel og det er jeg stolt af

men jeg ser bare ik så nemt at få venner for mig.

Jeg er ik kommet ud til mon mor endu

kun få venner ved det.

De andre i klassen ved jeg ik helt lige om er nogen for mig.

De invitere mig ikke over og spiser

kune en ene fang

og ellers så skal man selv gå over til de pige

fordi at de kommer ik selv over til en selv.

Jeg har stadig kontakt til mig gamle klasse

og savner den rigtig meget

hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

hej
jeg synes du skal sige til dine forældre at du bedre kunne lide din gamle skole fordi du kan mærke at du passer mere ind der end her
for hvis du har muligheden så er der ikke noget problem synes jeg💗

fordi jeg har boet i jylland før men nu i sjælland og jeg savner min gamle skole og mine venner men jeg har ikke muligheden til at gå tilbage desværre😥

så hvis du føler at det er det rette så gør det😊

mvh

  • pigen der prøver at hjælpe, Pige, 12 år

Hej pige på 14 år,

Jeg er ked af at høre, du måtte flytte skole, pga af alle disse triste følelser. Det er aldrig sjovt at flytte klasse, uanset om man er tæt med den eller ej. I perioder kan man have let ved at træffe meget impulsive beslutninger, uden at have genovervejet, hvad der efterfølgende kunne ske. Det er vidst også hvad der er sket her, hvilket jeg er ked af at høre. Jeg vil klart råde dig til, at prøve at forbedre dit forhold med din nuværende klasse, giv det en måned ca. Hvis ikke det er lykkedes, så snak med dine forældre, det er den bedste løsning du har. Håber du kunne bruge mit svar, held og lykke.

  • pigen der hjælper, Pige, 14 år

Hej søde,
Ting tager tid, en måned er ikke lang tid. Forhåbentlig bliver det bedre. Hvis det ikke er bedre hen mod sommerferien, kan det være du skal tilbage til din gamle klasse.

Jeg synes du skal sige det til din mor, men jeg er ret sikker på hun vil sige du skal give det tid, ligesom jeg. Ved at sige det, kan i Dog lægge en plan.

Jeg gik i en klasse, som var nærmest en stor familie. Vi har en meget speciel klasse, pga det sammenhold vi havde. En gang flyttede en af pigerne skole, fordi hun mente det var bedst for hende. Et halvt år efter kom hun tilbage, fordi hun havde fortrudt. Så det kan lade sig gøre. Prøv dog at giv det tid de næste par måneder, selvom det virker svært. Prøv at vær opsøgende, analysere de andre piger, og kig efter tegn på fælles interesser. Måske de har noget hængende på deres tasker, som du interessere dig for, som kan starte en samtale.

Uanset hvad tror jeg på det nok skal blive bedre.

Held og lykke

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat