Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er der med mig?!

Hejsa

Mange af mine veninder

er meget åbne omkring deres liv og krop osv….

Fx siger de ting som “jeg har min mens” og

“Har fået en bums i panden”

jeg støtter dem selvfølgelig bare

men i virkeligheden føler jeg mig lidt anderledes.

For jeg er overhovedt ikke klar til

at sige sådan ting højt i åbent Forum.

Kan selvfølgelig godt med mine tætte venner.

Og jeg kan også blive helt forarget

hvis nogen spørg indtil ting som JEG synes er personlige.

Fx hvis nogen spørg om jeg har fået mens….

det synes jeg er et meget personligt spørgsmål

selvom jeg selvfølgelig godt ved at det er normalt.

Det skal lige siges at jeg faktisk

er blevet mere åben med sådan noget.

Men er der andre der har det på samme måde?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg har det på præcis samme måde! Og hvor er jeg glad for at vide, at jeg ikke er alene. Det er også et problem, som jeg kæmper med i hverdagen, og jeg synes du skal vide, at det er helt normalt, og helt i orden at synes sådan nogle ting er personlige. Vi er alle forskellige, og nogle foretrækker at snakke højt om sådan noget, og andre ikke. Der er ikke noget rigtig eller forkert. Jeg synes også personligt, at mange ting for mig hurtigt bliver for grænseoverskridende at snakke højt om. Men det skal folk, og allermest dig selv, respektere. Du vælger selv, hvor meget du vil dele med omverdenen, og det skal folk ikke blande sig i. Det er dit business. Ikke deres!

  • Me, Pige, 15 år

Hej med dig
Jeg kan godt forstå dig, havde det selv sådan, da jeg var 13 år og lige var kommet i puberteten. Nogen synes, det er vildt spændende og vil gerne snakke om det. Andre synes, det er lidt mærkeligt og vil gerne holde tingene for sig selv, mens de lige finder ud af det hele.

Når du finder dig lidt mere til rette i din krop senere hen, kan du være du også har lyst til at snakke højt om det?
Hvis ikke, er det jo også helt okay. Vi har alle forskellige grænser, og det skal der være plads til, og det skal respekteres

  • Nanna, Pige, 18 år

Jeg er også 13 og er lissom de andre piger ved og komme i pupertet. De andre piger synes det er sygt spændene og mange af dem vil rigtig gerne snakke om det. “Hvordan virker din mens på dig?” Hvilken størrelse er du oppe på i bh-skål?” “Er du begyndt og onanerer?” Sådan kører det hele tiden. Jeg ville ønske jeg ku deltage i snakken men syns lissom det er altfor privat og jeg har ialtfald ikke lyst og snakke om det endnu. Men jeg vil måske ønske jeg kan en dag. Så jeg forstår dig godt.

  • anonym pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat