Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har ét enkelt råd, som jeg ved af erfaring, er det eneste der virker. Det er måske ikke lige, det du søgte efter, men det er heller ikke så nemt.

Her er det:

Kast dig ud i det!

  • Anonym

Hej
Ej hvor spændende med ny skole! Jeg kan så godt relatere til at være nervøs og lidt mere utryg omkring nye mennesker. Mit bedste råd ville er nok at prøve at hvile lidt i dig selv, og være imødekommende. Du er jo ligeså ny for dem, som de er for dig. Jeg ved godt det er nemmere sagt end gjort, men prøv at slap af og vær dig selv, jeg er sikker på de vil kunne lide dig, og du snart får nogle nye gode venner. Alt held og Lykke☺️

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej, jeg starter også selv på ny skole (10.) efter ferien og kan super godt relatere til dig. Jeg er selv meget introvært og endte desværre derfor med ikke at have særlig mange venner på min nu gamle skole fordi alle troede at jeg ikke ville snakke med dem men i virkeligheden turde jeg ikke.
Som de andre også skriver bliver man nødt til at kaste sig ud i det lidt ligesom hvis du skal ud at bade og vandet er mega koldt men når du har svømmet lidt vender man sig til temperaturen (hvis det giver mening) men bare smil og vær dig selv og selvom det er ubehageligt så gå hen til folk og sig hej for hvad er det værste der kan ske. held og lykke med det

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat